Monday, 19 March 2012

MANIS - MANISAN

Posted by SHAFINIE MOKHTAR at 19:06

Masih ingat dengan bee di atas?? Heee ini act projek pertama dalam buat manisan tapi sayang seribu kali sayang lepas dah jadi cupcake satu gambo pun tak terambik..   Chinese New Year bulan 2 aritu kakak-kakak saya buat kenduri doa selamat n cukur jambul baby Izz jadi dengan rela hatinya kami telah mengofferkan diri untuk buat cupcakes as goodies. 


Bila dah terasa hebat buat figurine kami buat angry bird pulak, yang ni memang sesaje buat untuk niece Nadia + pujuk Nadia yang takmo p sekolah lepas kene buli.


Disebabkan kek ni dibuat dalam keadaan yang kelam kabut so it turned out like dat.  Kek tak licin since tak smpt nak frosting cream.  Tapi syukur sebab Nadia si gutil suke sangat.  Kek angry bird ni telah menjadi topik yang lebih hangat daripada biasa sampailah kami dapat very 1st order dari kawan opis.  


Wani order angry bird cuppies untuk anak2 buah dia.  Disebabkan ini tempahan, muke bird2 ni sume kene buat senonoh sikit, paruh pun kaler oren.  


 Selepas bertungkus-lumus the cuppies turn out like dis, tapi biasalah manusia tak pernah puas, kami tak puas ati dengan tulisan tu tapi masih jugak kene deliver pada wani n alhamdulillah wani ok je n puas ati sesangat katanye.

cuppies utk akak ofis yang dah nak deliver 
*dah malas nak cerita (T T)* 



 kek karamel pelangi
* untuk akak ofis jugak yang mengidam sesangat nak makan*


Kek ni dua minggu lepas, sepupu hub kahwin kat Johor.  Kesian kat kek ni yang telah menempuh pelbagai ranjau dan duri sebelum diletak atas meja sebab itulah kek tak licin  (T T).  Bila dah sampai atas meja boleh pulak 2 3 cuppies  ni menjatuhkan dirinya, cacat sikit krim. Plan asal cume nak buat 2 tier tapi atok mak nak 3 tier jadi terpaksalah tambah muffin gardenia sbb nak bake pun dah tak sempat tapi cream pulak dah abis, bogel jelah muffin tu. 

Apapun, saya rasa syukur sangat sebab dah dapat buat apa yang saya suke.. Sekarang ni saya adalah ambik tempahan sikit2.  Kalau ada sape2 yang berminat atau terminat nak order boleh contact thru my FB.  

*kami ada jugak buat apam dot2, cream puff, pavlova n macam-macam cake*




5 comments:

ridhuan said...

Terbaik... Kepada yang suka jgn ketinggalan promosi terhebat ini...huhuh

ebob said...

wah...!! leh order ni. =)

SHAFINIE MOKHTAR said...

boleh saje :)

hazila said...

Salam,
Kreatifnya. Cantik.

SHAFINIE MOKHTAR said...

wah tak sangka kakak famous visit blog kte :)

 

ASAM GARAM Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting