Thursday, 24 November 2011

PICKY UMAR

Posted by SHAFINIE MOKHTAR at 18:25
Umar Mikael adalah sgt picky when it comes to food.  Jadi cabaran la untuk ibu yg punya anak macam Umar Mikael. Si ibu perlu sentiasa come out with new idea in order to feed the baby with good food, tak boleh hentam keromo aje sebab perut baby adalah masih sensitif.  Umar Mikael adalah orang yang western food addicted since dari dalam perut ibu, jadi saya terfikir untuk buat new gravy instead of sup ayam yang almost every day dia akan makan with his baby pasta.  

  • Sedikit ayam cincang
  • Sebiji tomato
  • Sedikit bawang holland
  • Seulas bawang putih
  • Rempah oregano
  • Olive oil untuk menumis
Bawang dipotong dadu, tomato pulak dikisar tapi jangan terlalu lumat. Tumis bawang sampai naik bau then masukkan ayam.  Bila ayam dah masak masukkan tomato and sedikit oregano dan masak sampai mendidih. Kalau baby dah besar bolehlah masukkan sedikit garam. 




Mari kita lihat apa kata juri!!

 "Ibu, i'm looking forward for ur new recipe."

 "Saya cuba habiskan ok."

 "Ibu please Umar tak dapat habiskan."

"No more please!!"

See, Umar Mikael makan sampai separuh lepas tu dia dah tak mau.  Memang susah lah nak bagi food dia habis dalam satu masa.  OH otak sila lah berfungsi!!

3 comments:

Miz Fieza said...

umar kalo bab buat muka memg terbaik hahaha,,,,,,,

c last bongsu said...

budak2 kalo bab makan mmg very the payah la.. haha

SHAFINIE MOKHTAR said...

mak saya pnh jg baby, bb ni sgt sng dijaga makan pun sng..

 

ASAM GARAM Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting